28 Ağustos 2017 Pazartesi

KIZILCIKLI PARFE

Muhterem'le Afiyetle
Kızılcık mevsimi gelmişken kızılcıklı tarifler vermek lazım.
Kızılcıkla yapılabilecek tarif sayısı ne yazık ki fazla yok.
Geçen hafta elime bol kızılcık geçince bende daha önce yaptığım tarifleri kızılcıkla yaptım.
Bu tariflerden birisi de parfeydi.
Kızılcık muhteşem rengi ile parfeye çok yakıştı.
Bu tarifte net renkler elde etmek istediğim için kızılcıklı bölüme ve beyaz kısmına ayrıca meyve veya bisküvi gibi malzemeler eklemedim.
Kızılcıklı bölümünün renginin canlı olması için o kısımda kullandığım muhallebiyi sütle değil su ile pişirdim.
O kısım bu yüzden biraz meybuz tadında oluyor.
Parfe yaparken büyük ve tek kalıpta kullanabilirsiniz, tek kişilik küçük kalıplarda kullanabilirsiniz.
Ben bu tarifte tek kişilik kalıp olarak kağıt bardak kullandım.
"Afiyetle Kalın"


corneliancherry
Kızılcıkla hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA

kirenli parfe
KIZILCIKLI PARFE;
Malzemeler;
Beyaz kısım için;
3 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı toz şeker,
2 poşet krem şanti,
1 paket vanilya,
Kızılcıklı kısım için;
2 su bardağı su,
2 yemek kaşığı nişasta,
2 yemek kaşığı toz şeker,
1 su bardağı kızılcık püresi,
Ayrıca;
Kağıt bardak.

corneliancherry parfait
KIZILCIKLI PARFE TARİFİ;
Parfenin beyaz kısmı için muhallebiyi pişirin.
Muhallebi piştikten sonra içine toz krem şantileri ekleyin, iyice karıştırın.
Kızılcıklı bölümü yapmak için;
2 su bardağından biraz fazla olgun kızılcığı yıkayın, süzgecin içine yerleştirin.
Kızılcıkları süzgecin içinde ezerek püre haline getirin.
Su ile pişireceğiniz muhallabinin malzemelerini tencereye alın.
İçine hazırladığınız kızılcık püresini ekleyin.
Karıştıra karıştıra pişirin.
Kağıt bardakların içine önce kızılcıklı muhallebi, daha sonra krem şantili beyaz muhallebi yerleştirin.
Bütün bardakları bu şekilde doldurun.
İsterseniz bardağa koyduğunuz muhallebi miktarlarını az az yaparak daha fazla kırmızı beyaz çizgi elde edebilirsiniz.
Hazırladığınız bardakları derin dondurucuda iyice soğuyuncaya kadar (yaklaşık 4-5 saat) bekletin.
Servis yapacağınız zaman kağıt bardağı servis tabağına ters çevirip yerleştirerek servis yapın.

corneliancherry
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...