20 Mart 2018 Salı

PANCAR SAPI KAVURMASI

Muhterem'le Afiyetle
Bugünler de harıl harıl kışlık sebze ve meyve ile hazırladığım tarifleri yayınlama telaşındayım.
Mart bitmeden kışlık sebze ve meyveli tarifleri bitirmek, sonra da bahar sebzeleri ve meyveleri ile hazırladığım tariflere geçmek istiyorum.
Bahar bu yıl Mart'ın ortasına gelmeden geldi, şu anda bütün meyve ağaçları çiçek açtı.
Güneşli yerlerde bulunan lale ve sümbüller açtı.
Fakat yine de güneşe aldanmamak lazım, bazı günler oldukça rüzgarlı bir hava oluyor.
Bütün kışı hastalanmadan atlatıp, hava değişimi yüzünden üşütmemek lazım.
Geçen bahar ben havalara dikkat etmeyince baharda hastalanmıştım, bu yıl dikkat etmeye çalışıyorum.
Dün haberlerde "ne giyseniz pişman olacağınız bir mevsimdeyiz"  demişlerdi, çok doğru bir cümle, kendinize dikkat edin😊



yapraklı kök pancar resmi
Tarifimize dönersek;
Kırmızı pancar eskiden pazarda çok kolay bulunmazdı.
Sonradan faydalarından çok bahsedilince, talep görmeye başlayınca kışlık kök sebzelerle (turp, havuç, gibi) birlikte satılmaya başlandı.
Pazarlarda kırmızı pancar çoğu zaman, ne yazık ki sapları kesilerek kök halinde satılıyor.
Oysa ki pancarın çok lezzetli sapları ve yaprakları var.
Bazen pazarda saplı ve yapraklı pancar bulduğum zaman hemen alıyorum.
Bu sap ve yapraklarla neler yapabilirsiniz?
Bugünkü tarifte olduğu gibi bol soğanla kavurabilirsiniz.
Kavurduğunuz sapların üzerine isterseniz yoğurt dökebilirsiniz veya yumurta kırabilirsiniz.
Veya sap ve yaprakları pirinçle yemek olarak pişirebilir, ortaya çıkan muhteşem rengi hayranlıkla seyredersiniz 😍😍😍
Hatta sapları ve yaprakları haşladığınız su ile pembe renkte makarna ve pilav yapabilirsiniz.
Bütün bu anlattığım tarifleri bir arada bulabileceğiniz pancar tariflerim 👉BURADA 
"Afiyetle Kalın"

pancar yemeği tarifleri
PANCAR SAPI KAVURMASI;
Malzemeler;
1 demet yapraklı kırmızı pancar sapı,
3 adet orta boy kuru soğan,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
Tuz.

resimli yemek tarifi
PANCAR SAPI KAVURMASI TARİFİ;
Pancarın saplarını yapraklarından ayrı olarak önce yıkayın, daha sonra ince ince doğrayın.
Kaynar suyun içinde sapları biraz diri kalacak şekilde haşlayın.
Yaprakları da önce yıkayın, daha sonra orta kalınlıkta doğrayın.
Önden biraz pişmiş olan sapların içine yaprakları ilave edin.

2-3 dakika da saplarla beraber haşlayın, hemen süzün, üzerinden soğuk su geçirin.
Tavaya zeytinyağını koyun, içine küçük doğradığınız soğanı ekleyip kavurun.
Kavrulan soğana, sularını iyice sıkarak haşladığınız pancar saplarını ve yapraklarını ekleyin.
Tuzunu ve istediğiniz baharatları ekleyerek kavurun.

kırmızı pancar yaprağı tarifleri
Sıcak olarak servis yapın.

İsterseniz üzerine yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz.
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...