8 Nisan 2016 Cuma

DONDURMA TOPU KURABİYE

ıce cream cookies
Dondurma kaşığı kurabiyesi, dondurma topu kurabiyesi yada dondurma kurabiye, bu kurabiyenin bir kaç tane ismi var.
Ben "Dondurma Topu Kurabiye" isminin daha çok yakıştığını düşünüyorum.
Son dönemde oldukça popüler olan bu tarifi ben ilk Cahide de görmüştüm.
Bu tarifi Salı günü gelen çay misafirlerime de hazırladım, bundan sonra ki yazımda o günkü çay masasının resimlerini yayınlayacağım.

ıce cream cookies
NOTLAR;
Tarifi uygularken kendi kullandığım kurabiye hamurumu kullandım.
Bu hamurun içinde yumurta yok, kabartma tozu yerine de 1 çay kaşığı karbonat var.
Şekli bozulmadan yayılmadan pişiyor.
Ben damla çikolata eklemeyi tercih ettim ama hamurun içine damla çikolata dışında meyve kurusu, antep fıstığı veya ceviz gibi farklı malzemeler ekleyebilirsiniz.
Hamurun yarısını kakaolu hazırlayıp, kakaolu dondurma görünümlü kurabiyeler hazırlayabilirsiniz.
Kurabiyeyi pişirirken yüksek ısı kullanmayın, kurabiye henüz beyazken fırından çıkarın.
Fırından çıktıktan sonra hiç ellemeden tepsinin içinde soğumasını, dinlenmesini sağlayın.
Üzeri hafif yumuşak olsa da bekledikçe sertleşip kıvamını buluyor.
Bu malzemelerle kaşığı tamamen doldurursanız 25 adet kurabiye çıkıyor.

Tabii kurabiyeye bu şekli vermeniz için en önemli ekipmanınız bu pense şeklinde olan yaylı dondurma kaşığı, bu model dondurma kaşığını züccaciyeler de ve pazarlarda mutfak eşyası satan tezgahlarda bulabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

ıce cream cookies
DONDURMA TOPU KURABİYE;
Malzemeler; 
150 gram margarin veya tereyağ,
3 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ,
3 Türk kahvesi fincanı buğday nişastası,
5 yemek kaşığı pudra şekeri,
1 çay kaşığı karbonat,
3,5 veya 4 su bardağı un,
Yarım su bardağı damla çikolata.

ıce cream cookies
DONDURMA TOPU KURABİYE TARİFİ;
Oda ısısında ki tereyağ veya margarini yoğurma kabına alın.
Üzerine sıvıyağı, nişastayı, pudra şekerini, karbonatı, ekleyip karıştırın.
Unu azar azar ilave ederek hamura yedirin.
Damla çikolatayı ekleyip karıştırın.
Kıvamlı bir hamur oluncaya kadar yoğurun.
Hazırladığınız hamuru yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.

Hazırladığınız kurabiye hamurundan dondurma kaşığına sıkıca doldurun.

ıce cream cookies
Dondurma kaşığında ki kurabiye hamurunu yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine çıkarın.
İsterseniz kaşıktan önce elinize çıkarın daha sonra tepsiye yerleştirin.

ıce cream cookies
Önceden ısıtılmış 180 derecede ki fırında 25 dakika pişirin.
Not;
Kurabiyeniz piştiğinde beyaz, fırından çıktığında yumuşak olacaktır, hiç ellemeden fırın tepsisinde soğutun.
Daha sonra servis tabağına alın.   

ıce cream cookies
"Afiyet Olsun"

2 yorum:

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...