19 Ocak 2015 Pazartesi

COCOSTAR KEK

kokostar kek
Bazen önünüze bir tarif çıkar, hoşunuza gittiği için yada denemek istediğiniz için yaparsınız.
Yaptığınız tarif damak tadınıza uyuyorsa, size farklı geldiyse, çok hoşunuza gittiyse sık sık yaparsınız.
Bugün tarifini verdiğim "cocostar kek" benim için son günlerde sık sık yaptığım bir tarif oldu :)
-Kahvaltıya misafir mi geliyor?
-Hemen bir cocostar kek yapayım,
-Çaya biri mi geliyor?
-Hemen bir cocostar kek yapayım,
Son günlerde bu tatlıyı yapmak için pek çok bahanem oldu :)
2 kahvaltı, bir çay misafirine bu tatlıdan yaptım.
Gelecek bir kaç misafirime daha pişirmeyi düşünüyorum.
Bu tarifin adı kek olarak geçiyor ama kekinin sütle ıslatılması, üzerinin kreması ve son olarak üst kısmında ki muhteşem çikolatası bu tarifi bence tatlı kategorisine sokuyor.

Bu arada;
Bu tarifi bu kadar sık yapınca bir kaç deneyim yaşadım, onları da paylaşayım.
Üzeri için çikolatam yokken koyu kıvamlı çikolatalı sos ve çokokrem kullandım ama asla çikolatanın yerini tutmadı.
Size tavsiyem mutlaka çikolata ve çokokrem ile yapın.
Çikolatasının sertleşmesi için 3-4 saat buzdolabında dinlendirin.
Hatta bu tatlıyı akşamdan yapabilirsiniz, bekledikçe güzelleşiyor.
Not; Tarifi Füsun'nun Mutfağı'ndan  aldım.
"Afiyetle Kalın"

hindistan cevizli tatlı
COCOSTAR KEK;
Kek malzemesi;
4 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
2 yemek kaşığı kakao,
1 su bardağı süt veya yoğurt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
2 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
Yarım limonun suyu,
Yarım çay kaşığı karbonat,
Keki ıslatmak için;
1 su bardağı süt,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
Hindistan cevizli kreması için;
3 su bardağı süt,
6 çorba kaşığı irmik,
1 çay bardağı toz şeker,
2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin,
2 su bardağı hindistan cevizi,
Üzeri için;
2 yemek kaşığı çokokrem,
1 tablet bitter çikolata (80 gramlık)

cocostar kek nasıl yapılır
COCOSTAR KEK TARİFİ;
Yumurtaları şekerle çırpın.
Sıvı yağ, yoğurt, kakao ilave edip karıştırın.
Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
Karbonatın üzerine limonun suyunu sıkarak kabartın ve karışıma ekleyin.
Kare borcamı yağlayın, kek karşımını tepsiye dökün.
170 derecede ki fırında keki pişirin.
Piştikten sonra üzerine, 1 tatlı kaşığı toz şekerle karıştırılmış 1 su bardağı sütü her tarafına dökün.
Kremasını yapmak için;
Sütü tencereye dökün, içine irmiği, şekeri ve tereyağını ekleyin.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Piştikten sonra içine hindistan cevizini ilave edip karıştırın.
Hazırladığınız muhallebiyi kekin üzerine yayın.
Not;
Muhallebi yoğun kıvamlı olduğu için, kekin üzerine kaşık kaşık yerleştirin.
Üzerini düzleştirmek için kaşığı sık sık ıslatın.
Çikolatayı ve çokokremi benmari yöntemi ile eritin.
Muhallebinin üzerini erittiğiniz çikolata ile kaplayın.
Çikolatasının sertleşmesi için 3-4 saat buzdolabında dinlendirin.
"Afiyet Olsun"

21 yorum:

  1. Bayıldım bu tarife iznin ile alıyorum ellerine sağlık malzemeleri çok bol görünüyor sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzin ne demek Minecim çok mutlu olurum :) Kolay gelsin.

      Sil
  2. Böylesine çikolata soslu kekler nefis oluyor.Ellerinize sağlık,
    Sevgiler
    http://cocuklarlamutfakta.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık tam kahvenin yanına yarenlik yapacak cinsten:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız kahvenin yanına çok yakışıyor :)

      Sil
  4. Süper güzel bir kek tatlı bayıldım eline sağlık bende nasip olursa yapmak isterim inşaAllah unutmam sizlere afiyetler olsun .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka denemelisin Macidecim, emin ol pişman olmayacaksın :)

      Sil
  5. Çok nefis görünüyor. Çikolata ve hindistancevizi çok yakışıyor birbirine. Ben de deneyim, önümüzdeki hafta kalabalık olacağız :) Yiyecek insan çok olunca bol bol tarif deneyesim geliyor :)
    Ellerinize sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Denizcim, hindistan cevizi ve çikolata birbirine çok yakışıyor.
      Bende tatlı tariflerini misafir geleceği zaman deniyorum :)

      Sil
  6. harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. çok güzel yapmışsınız ellerinize sağlık ben de sık sık blogunuzu ziyaret ederim afiyet olsun canım hoşckalın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Füsun :)
      Tarif için ayrıca teşekkürler.

      Sil
  8. Ellerinize sağlık. Gerek lezzet açısından gerekse sunum açısından iştah açıcı ve rengarenk. ;)

    YanıtlaSil
  9. mor mor içim açıldı ablacım :)
    ellerine emeklerine sağlık deneyeceğim bu keki inşallah ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Denizcim :)
      Mutlaka denemelisin, eminim hiç pişman olmayacaksın.

      Sil
  10. Eline sağlık harika bir pasta bu bayıldım sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel bir tarif. Ellerinize sağlık. İlk fırsatta deneyeceğim. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...