28 Şubat 2014 Cuma

KAKAOLU PAŞA SARMASI

 Kakaolu Paşa Sarması
Bugün çok pratik, görüntü olarak şık, hafif bir tatlı tarifi vereceğim.
Fakat şunu belirtmek isterim ki bu tatlının bu kadar çok ismi olduğunu bilmiyordum.
Ben "Paşa Sarması" olarak biliyordum, bazı yerlerde "paşa lokumu","sultan lokumu",vezir sarması" gibi isimlerle biliniyor.
İsmi ne olursa olsun, lezzeti harika olan bu tatlıyı mutlaka deneyin.
Vereceğim tarif  büyük boy fırın tepsisi içindir, bu ölçülerle resimlerde gördüğünüz boyutlarda 16 adet tatlı çıkıyor.
"Afiyetle Kalın"

Kakaolu Paşa Sarması
KAKAOLU PAŞA SARMASI;
Malzemeler; (büyük boy fırın tepsisi için)
1 litre süt,
1 su bardağı un,
1,5 su bardağı toz şeker,
1 yemek kaşığı tereyağ,
1 yemek kaşığı buğday nişasta,
7 yemek kaşığı kakao,
Arası için;
2 su bardağı soğuk süt,
3 poşet krem şanti,
Tepsinin içini kaplamak için;
1 su bardağı hindistan cevizi.

pasa sarmasi
KAKAOLU PAŞA SARMASI TARİFİ;
Un, süt, toz şeker, yağ, kakao ve nişastayı iyice karıştırıp ocakta karıştıra karıştıra muhallebi kıvamında pişirin.
Muhallebiyi sürekli karıştırarak ılıtın.
Kullanacağınız fırın tepsisinin içini hindistan cevizi ile kaplayın.
Ilık haldeki muhallebiyi tepside ki hindistan cevizinin üzerine yayın.
Rahat sarabilmeniz için muhallebiniz çok kalın bir tabaka değil, hindistan cevizinin üzerini örtecek kadar ince bir tabaka olmalı.
Krem şantiyi soğuk süt ile çırpın, tepside ki kakaolu muhallebinin üzerine hiç açıklık kalmayacak şekilde sürün.
Tatlıyı buzdolabına kaldırın, muhallebinin kıvamını bulması ve krem şantinin sertleşmesi için 1 gece buzdolabında dinlendirin.

Kakaolu Paşa Sarması
Tepside ki tatlıyı önce uzun şeritler halinde kesin.
Spatula yardımı ile tatlıyı bir tur yuvarlayarak rulo yapın ve kesin.

pasa sarmasi
Kestiğiniz dilimleri servis tabağına aktarın.
Diğer şeritleri de aynı şekilde keserek hazırlayın.
Krem şantinin erimemesi için servis zamanına kadar buzdolabında bekletin.
"Afiyet Olsun"


3 yorum:

  1. bu tür tariflerin görüntüsü beni çok etkiliyor ablacım ellerine sağlık..
    nefis görünüyor..
    mutlu pazarlar..

    YanıtlaSil
  2. hem görüntü hem sunum hem tarif 10 numara. ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...