28 Mart 2011 Pazartesi

KARNABAHAR PANE

Bu görmüş olduğunuz pofidikler hamur kızartması gibi görünsede aslında karnabahar kızartması.
Pane için maden suyu ve un ile hazırlanan karışıma bulayıp, kızarttığınızda karnabaharların dışı çıtır çıtır bu hamurla kaplanmış oluyor.
Sıcakken çok lezzetli oluyor.
Bu pane harcını pek çok sebzede hatta balıkta kullanabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
KARNABAHAR PANE;
Malzemeler;
1 adet küçük boy karnabahar,
Pane için;
1 şişe maden suyu,
1 su bardağı un,
Tuz,
Kızartmak için sıvı yağ.
TARİFİ;
Karnabaharı dallarını keserek küçük parçalara ayırın.
Kaynayan suda hafif haşlayarak süzün.
Pane malzemelerini karıştırarak pane sosunu hazırlayın.
Karnabarları bu karışıma bulayarak, kızartın.
Sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis papın.
"Afiyet Olsun"

10 yorum:

  1. 30 Mart - 25 Nisan 2011 tarihleri arasında HOBİ DÜNYAM .WOMENFORUM.NET ve http://www.papatya68.blogspot.com tarafından düzenlenen yemek etkinliklerinin 12.'si olan "45 Dakikalık Tarifler" etkinliğine ben http://www.tarifkolik.com ev sahipliği yapacağım.
    Siz değerli arkadaşlarım ve katılmak isteyen herkesi etkinliğime davet ediyorum.
    Bunun için yapmanız gerekenler:
    Siteniz varsa; Sitenizde tarifinizi yayınladıktan sonra benim linkimi verip hobidünyam yemek etkinliği için olduğunu belirtmeli ve bana yorum bırakarak yada mail atarak haber
    vermelisiniz. Herkesin bu etkinlikten haberdar olabilmesi için sayfamdan html kodunu alarak etkinlik bannerını sayfanıza eklemeyi lütfen unutmayın.
    Siteniz yoksa; oznur@tarifkolik.com adresime isminizi ve tarifinizi fotoğrafıyla beraber mail atmanız yeterlidir. İstediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz.
    Haydi hazırlanması ve pişmesi 45 dakikayı geçmeyecek pratik tariflerinizi 25 Nisan'a kadar gönderin ve ne kadar hızlı olduğunuzu gösterin.
    Bu davetiyeyi ulaştırabildiğim, ulaştıramadığım herkes etkinliğimize davetlidir. Siteniz olsun olmasın paylaşmak istediğiniz değerli tariflerinizi bekliyorum. Şimdiden katılımcı arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.
    NOT:hobidünyam etkinliklerine ev sahibeliği yapmak isteyenler
    http://papatya68.blogspot.com/ adresine başvurabilirler...
    GÜZEL PAYLAŞIMLARLA BULUŞMAK DİLEĞİYLE
    SEVGİLER..
    ÖZNUR

    YanıtlaSil
  2. Ben de sadece un ve yumurta ile bulamaç yapıp kızartıyorum, üzerine de sarımsaklı yoğurt, havuç şart tabii. Çok severiz, ellerine sağlık sevgili Muhterem.

    YanıtlaSil
  3. Ben yumurta ile hazirliyordum hamuru.
    Artik maden suyu ile yapayim, ellerien saglik canim

    YanıtlaSil
  4. çok severim karnabaharı ve içinde geçtiği tüm lezzetleri ..
    bende sık yaparım sevdiğimden midir nedir..:)?
    ellerine sağlık
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  5. Canımmm ellerine sağlık enfes olmuş öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. Ellerine saglik cok severim ama mutlaka sarimsakli yogurt olmali. Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. En sevdiklerimdennn. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  9. Elinize sağlık harika olmuşlar bayıldım sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Pofuduk pofuduk nasılda güzel lokma gibi görünüyorlar ellerine sağlık canım ...

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...