27 Temmuz 2009 Pazartesi

VİŞNE KOMPOSTOSU

Sıcak havalarda, soğuk içecek çok iyi oluyor.
Bu sıcaklarda vişne kompostosu buzdolabımdan hiç eksik olmuyor.
Hemen hemen her meyvenin kompostosunu yapabilirsiniz fakat ekşi tadı ile vişne kompostosu, sıcak havalarda daha bir serinletici oluyor.
Komposto servisi genellikle kasede yapılır ama bizim evde hele vişne kompostosu ise mutlaka bardakta içilir.
Ramazan ayında iftar sofralarında içecek olarak asitli içecekler yerine bu tür sağlıklı ve serinletici içecekleri servis yapacağız.
Vişne mevsimi geçmeden buzluklarınıza bir kaç poşet vişne yerleştirmeyi unutmayın.
"Afiyetle Kalın"
VİŞNE KOMPOSTOSU;
Malzemeler;
1 kilo vişne,
3,5 litre su,
1,5 su bardağı toz şeker.
Yapılışı;
Vişnenin saplarını koparıp, vişneleri yıkayın.
Derin bir tencereye suyu, vişneyi ve şekeri ekleyip, 15-20 dakika kaynatın.
Not;
Şeker ölçüsünü kendi ağız tadınıza göre azaltıp, çoğaltabilirsiniz.
Ocağı kapattıktan sonra soğumasını bekleyip, daha sonra buzdolabına yerleştirin.
İyice soğuduktan sonra buz ekleyerek, isterseniz kasede isterseniz bardakta soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

4 yorum:

  1. emekle hazırlanmış dogal meyvasu olarak görüyorum ben butür içecekleri ellerinize salık.

    YanıtlaSil
  2. Hımm buz gibi bayılıırm canım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Aslıcım :)

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...