30 Nisan 2009 Perşembe

TEPSİDE SEBZELİ KÖFTE

Arada bir tepside köfte yapıyorum.
Köftelere şekil vermeye vaktiniz yoksa çok kolaylık oluyor.
Geçenlerde de köftenin altına sebze ve üstüne de biber dizdim.
Sebze yemeyen çocuklar için alternatif olabilir.
Evde sivri biber yoktu, çarliston biber kullandım ama biraz kaba : ) oldular.
Çarliston kullanırsanız, ince ince keserek kullanmanızı öneririm.
Sebze olarak patates ve patlıcan, tepsi olarakta kare Borcam kullandım.
"Afiyetle Kalın"


TEPSİDE SEBZELİ KÖFTE;
Malzemeler;
Yarım kilo köftelik kıyma,
2 su bardağı ekmek içi,
1 adet orta boy soğan,
Yarım demet maydanoz,
1 adet yumurta,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
Tuz, karabiber,
3 adet patlıcan,
4 adet büyük boy patates,
7-8 adet sivri biber,
3 adet domates,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
1 yemek kaşığı biber salçası,
2 tatlı kaşığı kekik.
Yapılışı;
Köfteyi yapmak için;
Kıymayı, ekmek içini, yumurtayı, rendelediğiniz soğanı, incecik doğradığınız maydanozu, tuzu, karabiberi ve damak tadınıza uygun baharatları ekleyerek iyice yoğurun.
Patlıcanları alacalı soyun ve tuzlu suda bekletin.
Patatesleri soyup, halka halka doğrayın.
Patlıcanları tuzlu sudan sıkarak çıkarıp, yıkayın ve halka halka doğrayın.
Tepsinin dibine önce patatesleri sonra patlıcan dilimlerini yerleştirin.
Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayıp, ekleyin.
Sebzelerin üzerine tuz ve biraz yağ ekleyin.
Patlıcanın acı çıkma ihtimaline karşı 1-2 kaşık toz şeker serpebilirsiniz.
Hazırladığınız köfteyi tepsinin üzerine yayıp, yerleştirin.
Üzerine, tohumlarını çıkardığınız sivri biberleri dizin.
Biber salçasını 2 çay bardağı su ile ezin ve tepsiye dökün.
En üstte kekik serpin ve tepsiyi alüminyum folyo ile kaplayın.
Önceden ısıttığınız, orta hararette ki fırında pişirin.
Biberlerin kızarması için son 5-10 dakikasında alüminyum folyoyu çıkarın.
Piştikten sonra dilimleyerek, sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...