10 Mart 2009 Salı

KIŞ SALATASI

Kış bitmek üzere ama biz henüz kar göremedik.
Oysa geçen yıl İstanbul'da Şubat ayında 3-4 günde olsa ne güzel kar yağmıştı.
Bu yıl o resimlere bakıp, anılarımızı tazeliyoruz, karla bizzat karşılaşamadık.
Bakınız; Muhterem'le Geziye-İstanbul'a kar yağdı.
Bu yıl kardan daha çok yağmur yağdı.
İnşaalllah yazın bu yağışların faydasını göreceğiz.
En azından İstanbul'un su sıkıntısı olmayacak.
Hatırlıyorum da 1988-1990 yıllarıydı, İstanbul'da çok büyük su sıkıntısı vardı.
Haftada 3 gün su veriliyordu, o su da geceleri veriliyordu.
Öyle kenar mahalle yada semtlerden bahsetmiyorum, İstanbul'un göbeği Şişli'de oturuyorduk.
Gün aşırı geceleri su bidonlarını doldurur,harıl harıl çamaşır yıkardık.
O zaman çamaşır makinalarının çoğu merdaneliydi, makinanın suyunu kendimiz doldurup, kendimiz boşaltıyorduk : )
Hemen hemen her evin ve apartmanın su deposu olurdu ama yine su yetmezdi.
Eskiden mahalle çeşmeleri olurdu, eve yakın olmasa bile mecburen su bidonları ile çeşmelerden su taşırdık.
Hey gidi günler, önce suyumuz olduğu için, sonrada çamaşır makinaları otomatik olduğu için
şükrediyorum : )
"Afiyetle Kalın"


Bu salatayı kış sebzelerinden karnabahar-brokoli-beyaz lahana-kırmızı lahana-havuç, beyaz ve kırmızı soğan ile hazırladım.
Yarısını yoğurtlu, yarısını zeytinyağı ve limonlu hazırladım.
En çok yoğurtlu olanı sevdiğimizi belirtmek isterim.
Lahanaları çok ince kibrit çöpü kadar doğradım.
Lahanaları haşlamadım, soğanları yaptığım gibi diriliğini biraz kaybetmesi için tuz ile ovdum.
Karnabahar-brokoli ve havucu çok az haşladım.

KIŞ SALATASI;
Malzemeler;
1 adet küçük boy karnabahar,
1 adet küçük boy brokoli,
1 adet kırmızı soğan,
1 adet beyaz soğan,
2 adet havuç,
1 kase beyaz lahana,
1 kase kırmızı lahana,
Sosu için;
2 su bardağı yoğurt,
2 diş sarımsak,
Yarım çay bardağı zeytinyağı ve tuz.
Ya da;
Yarım çay bardağı zeytinyağı, tuz ve 1 adet limonun suyu.
KIŞ SALATASI TARİFİ;
Karnabahar ve brokoliyi küçük küçük çiçeklere ayırın.
Önce karnabaharı, sonra brokoliyi çok az haşlayıp, soğutun.
Lahanaları ve soğanları kibrit çöpü büyüklüğünde çok ince doğrayın ve tuz ile ayrı ayrı ovun.
Havuçları isterseniz yuvarlak, yada verev yada çiçek şeklinde doğrayıp,çok az haşlayın.
Servis tabağınıza hazırladığınız sebzeleri istediğiniz gibi dizin.
Ağız tadınıza uygun olan sosu hazırlayıp, salatanın üzerine dökün.
"Afiyet Olsun"

6 yorum:

  1. GERÇETEN TAM KIŞ SALATASI OLMUŞ.TÜM KIŞ SEBZELERİ VAR.HERŞEY MEVSİMİNDE GÜZEL.NEFİS GÖRÜNÜYOR.ELLERİNE SAGLIK CANIM..

    YanıtlaSil
  2. canım salatan nfis görünüyor.tam kış salatası olmuş.ellerine emeğine sağlık.sevgilerimle nilgün

    YanıtlaSil
  3. hımmm super gorunuyor :)

    YanıtlaSil
  4. Elleerine saglik arkadasim.
    Cok saglikli bir salata.
    Sevgilerle.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine saglik canim salata nefis görünüyor.Ayrica oraya gelen yazi bizimlede paylasiiin yada buraya gönderin. Burasi hala soguk malesef.Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  6. bir salata manyağı olarak her salataya varım
    süper olmuş cnm ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...