14 Temmuz 2007 Cumartesi

LİMONLU TATLI


YE # 24 YEMEK ETKİNLİĞİ = LİMONLU TARİFLER
Bu ayın yemek etkinliği konusu; Limon.
Ev sahibimiz;Limon çiçeği blogunun sahibi, Süheyla Hanım.
Süheyla hanıma kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
Aslında yola "Limonlu Mereng" yapmak için çıktım ama merengini yani bezesini tutturamadım.
Mikserimde sorun vardı, elle çırparakta kıvamını tutturamadım.
Bende üzerini beze yerine krem şanti ile kapladım ve tarçın serptim.
Alt tabanı kurabiye kıvamında, üstündeki muhallebisi yoğun limon aromalı, krem şantiden bahsetmeme gerek bile yok.
Tarifi Sabah gazetesinin verdiği yemek eklerinden aldım.
Tabanı ve muhallebisi "Limonlu Mereng" tarifinin aynısı.
Merengli yani bezeli yapmak isterseniz diye onun tarifini de veriyorum.
"Afiyetle Kalın"

LİMONLU TATLI;
Malzemeler;
Alt tabanı için;

3 su bardağı un,
1 adet yumurta,
150 gram margarin,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
Yarım su bardağı toz şeker.
Muhallebisi için;
4 su bardağı süt,
4 adet yumurtanın sarısı,
Bir buçuk su bardağı toz şeker,
4 çorba kaşığı un,
5 adet limonun suyu,
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu,
1 paket vanilya.
Üzeri için;
2 su bardağı soğuk süt,
2 poşet krem şanti.
Mereng(beze) yapmak için;
4 yumurtanın akı,
2 çay bardağı toz şeker,
Yarım çay kaşığı tuz.


TARİFİ;
Alt tabanda ki hamuru hazırlamak için, malzemeleri karıştırıp, yoğurun.
Hazırladığınız hamuru yağlanmış kelepçeli bir kalıba yayın.
Önceden ısıtılmış 180 derecede ki fırında pişirip, soğumaya bırakın.
Muhallebisi için süt, yumurta sarıları, toz şeker ve unu bir tencerede karıştırarak kaynatın.
Kaynamaya başladığında rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu ve vanilyayı ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

















Muhallebiyi pişen hamurun üzerine dökün.
Soğuk sütle hazırladığınız krem şantiyi, şırıngayla muhallebinin üzerine sıkın.
Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servise hazır.
İsterseniz üzerine tarçın serpebilirsiniz.


Merengli yapmak için;
Bezeyi hazırlamak için yumurta akını, toz şekeri ve tuzu önce yavaş, daha sonra hızlı devirde koyulaşıncaya kadar mikserle çırpın.
Hazırladığınız bezeyi şırınga yardımıyla muhallebinin üzerine sıkın
Kek kalıbını tekrar fırına verip, bezelerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...