15 Ocak 2007 Pazartesi

PİLAV PASTASI ve HAMSİLİ PİLAV

Muhterem'le Afiyetle

YE # 18 YEMEK ETKİNLİĞİ= PİRİNÇLİ TARİFLER
Ayın 15'i geldi ve biz yeni bir yemek etkinliğinde daha birlikteyiz.
Bu ay ki etkinlik konumuz pirinç.
Tabii pirinçle bir tek pilav yapılmıyor ama eminim bugünkü tariflerin ezici çoğunluğu değişik pilav tarifleri olacaktır.
Bende etkinliğe 2 pilav tarifiyle katılıyorum.
Bu ay ki ev sahibimiz Sonia bir ay içinde 2 etkinlik düzenleyerek bir ilki gerçekleştirdi.
Hatırlarsanız 25 Aralık'ta yılbaşı ve bayram mönülerinden oluşan ye#özel'i çok güzel bir şekilde tertipledi. YE# Özel etkinliği için hazırladığım menü 👉BURADA
Bugünkü etkinliği de çok iyi bir şekilde düzenleyeceğinden eminim.
Kolay gelsin Sonia.
"Afiyetle Kalın"


pirinç pilavı
SEBZELİ -TAVUKLU PİLAV PASTASI 
Bu tarif, Lezzet dergisinin Mart 1998 sayısında yayınlandı.
Severek yapacağınız görüntüsü ve lezzetiyle sizi memnun edecek bir tarif.
Misafir masalarını görsel ve lezzet olarak şenlendiren, hareket kazandıran bir tarif. 
Orjinal tarifte tel şehriyeler kavrulup, kalıba öyle yerleştiriliyor. 
Ben bu tarifi ilk yaptığımda aynen öyle yaptım ama çatır çatır tel şehriyeler pek iyi olmadı. 
Artık şehriyeyi kavurduktan sonra üzerine 1 çay bardağı su ekleyerek yumuşatıyorum, daha iyi oluyor.

SEBZELİ-TAVUKLU PİLAV PASTASI;
Malzemesi;

2 su bardağı pilavlık pirinç,
1 tavuk göğsü,
1 su bardağı tel şehriye,
2 yemek kaşığı tereyağ,
Yarım su bardağı bezelye,
1 adet küçük boy havuç,
Yarım demet dereotu,
Tuz, karabiber, şehriyeyi kavurmak için 2 yemek kaşığı sıvı yağ.
TARİFİ;
Öncelikle pirinci ıslatın.
Tavuk göğsünü tuzlu biberli suda haşlayın.
Pişen tavuğu didikleyin.
Pirinci iyice süzün, tereyağında pirinci kavurup, tavuk suyuyla sade beyaz pilavınızı pişirin.
Havucu zar büyüklüğünde doğrayıp, suda haşlayın.
Pilavınız demlenince ikiye ayırın.
Yarısının içine haşlanmış havucu, konserve bezelyeyi ve incecik doğranmış dereotunu ilave edin.
Tavada sıvıyağ ile tel şehriyeyi kavurun.
Üzerine 1 çay bardağı su ekleyerek, şehriyeyi yumuşatın.
Baton kek kalıbını sıvı yağ ile yağlayıp, dibine şehriyeleri yerleştirin.
Şehriyelerin üzerine sebzeli pilavı, onun üzerine didiklenmiş tavuk göğsünü, en üste de sade pilavı yerleştirin.
Her katı iyice bastırın.
Sıcak olarak servis tabağına ters çevirin, pilavınız servise hazır.
"Afiyet Olsun" 

pirinç pilavı
Yemek etkinliği için hazırladığım 2. pilav tarifim "Hamsili Pilav" oldu.
Bol resimli anlatımı ile Tepside ve Porsiyonluk Hamsili Pilav tarifim👉BURADA
 
hamsili pilav tarifi
 "Afiyet Olsun"

2 yorum:

  1. Adsız15:34

    tepsiyi yağlıyor muyuz? tepsiy yapışır mı balıklar?llerinize sağlık gerçekten çok güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Güzel sözleriniz için teşekkür ederim.
      Evet tepsiyi balıkları dizmeden önce yağlıyoruz.
      Malzeme listesine tepsiyi yağlamak için yağ yazmışım ama tarifi verirken bu konuyu belirtmemişim.
      Hemen tarifine de tepsinin yağlanacağını belirteyim.

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...