13 Eylül 2006 Çarşamba

ARMUT TATLISI


Bu yaz tatil için memlekete gittiğimizde, köyümüzü de ziyaret ettik.
Bazı meyveler henüz olmamıştı.
Ağaçta görüpte henüz olmadığı için yiyemediğimiz armut, elma, üzüm, kivi gibi meyvelerin resimlerini çektik ve bırakıp geldik.
Geçen hafta, sağ olsun eşimin abisi bize bir koli içinde armut ve erik göndermiş.
Yazın görüp imrenerek baktığımız meyveler, olgunlaşıp olduğunda gelip bizi buldu.
Gelen armutları biraz farklı değerlendirmek istedim.
"Armut tatlısı yapayım ama bütün olsunlar, içine ne ekleye bilirim, nasıl süsleye bilirim?" derken bu tarif ortaya çıktı.
Umarım sizde beğenip denersiniz.
Fazla şeker yok, çok da hafif üstelik.
*Armutların dalında ki halini görmek için tıklayın.
"Afiyetle Kalın"


ARMUT TATLISI;
Malzemeler:

5 adet büyük boy armut,
1 paket vanilyalı puding,
Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz içi,
3 adet kuru kayısı,
Pudingi pişirmek için;
2 su bardağı süt,
Armutları pişirmek için;
3 yemek kaşığı toz şeker.
Üzeri için;
Yarım paket Dr.Oetker meyvalı sos,
Süslemek için;Nane yaprakları
TARİFİ:
Armutları alacalı soyun.
Çekirdeklerini kabak oyacağı ile fazla oymadan çıkarın.
Tencereye yerleştirip, üzerilerine 3 yemek kaşığı toz şeker serpin.
1 su bardağı su ekleyip, 5 dk kaynatın, fazla kaynamasın armutları çok yumuşatıyor.
Pudingi 2 su bardağı sütle pişirin.
Servis tabağını dibine pudingin yarısını dökün.
Üzerine armutları yerleştirin.
Geri kalan pudingi, küçük doğradığınız kuru kayısıları ve çekilmiş cevizleri karıştırıp
krema sıkacağına doldurun.
Ucuna duy takmayın.
Krema sıkacağı ile armutları doldurun.
Üzerine meyvalı sosu pişirip dökün.
Nane yaprakları ile süsleyin.
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...